Montage & informatie

Blind ophangsysteem

Je bevestigd de aluminium blind ophangsysteem aan de gladde oppervlak van je paneel en vervolgens hang je het gemakkelijk op aan de wand. Het frame is aan de oppervlakte behandeld om het metaal van een oxidelaag te voorzien. De behandeling gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling, deze behandeling wordt anodiseren genoemd. Het frame is door de behandeling hard, poreus en slijtvast. Het vierkante frame is voorzien van hoekstukken om het draagoppervlak te spreiden. De profieldikte is 1,8 centimeter en heeft dubbelzijdig tape om ervoor te zorgen dat je het profiel aan het paneel vast kunt plakken.

Het blind ophangsysteem wordt los bezorgd. Het kan dus zijn dat het ophangsysteem niet op dezelfde dag worden geleverd, maar wel binnen 3 tot 8 werkdagen.

Klik hier voor de montage handleiding

 

Montage video:

Ophangplaat

De rechthoekige ophangplaat heeft een dikte van 1 millimeter en is gemaakt van verzinkt staal. Door het dubbelzijdige tape blijft het paneel aan de ophangplaat vast plakken, met één schroef kun je het paneel aan de muur ophangen. De ophangplaat wordt geleverd met twee afstandshouders die ervoor zorgen dat het paneel recht op de muur hangt op ongeveer 5 millimeter afstand. Verder wordt de ophangplaat als complete set geleverd, hier zit ook een muurhaak, een plug en een schroef bij. 

Klik hier voor de montage handleiding

Let op: Bij het gebruik van twee ophangplaten verdubbeld de maximale capaciteit niet, deze neemt toe met ongeveer 70%. Niet geschikt voor plexiglas met print aan de achterzijde.

Klik hier om een (extra) ophangplaat te bestellen!

Wandkleed & textielposters

Wandkleed
Om het Wandkleed te kunnen voorzien van een roede wordt het aan de bovenkant en aan de onderkant afgewerkt met een tunnel van 6 cm. De zijkanten worden omgezoomd, wat voor een kwalitatief geheel zorgt. De roede aan de bovenkant is altijd 30 cm breder dan het doek (15 cm aan elke kant). Hierdoor heb je nog genoeg ruimte om een wandhaak te plaatsen en komt het geheel beter tot z’n recht. Door ook een roede aan de onderkant te plaatsen kun je het Wandkleed verzwaren, waardoor het nog een strakker uiterlijk krijgt. Voor de roede aan de onderkant wordt de breedte van het doek aangehouden, zodat de roede wegvalt in het Wandkleed.

Textielposter
De textielposters zijn inclusief beukenhouten stokken. Deze worden zowel onder als boven in een tunnel bevestigd. De platte tunnelmaat van de textielposter is 4 cm. De tunnel is afgewerkt met een stiknaad van wit of zwart garen.

Omdat er zoveel verschillende soorten ondergronden zijn, zitten er geen schroeven en pluggen voor de wandbevestiging in de verpakking.

Hoe groot oogt mijn poster aan de muur?

Gebruikte materialen

Dibond® Aluminum

Dibond® is een uit drie lagen opgebouwde sandwichplaat. Het materiaal bestaat uit twee aluminium buitenlagen met daartussenin een kunststof kernlaag. We kennen Dibond® ook onder de namen Alupanel en Alubond. We printen rechtstreeks op het bord, de witte elementen van de poster wordt niet geprint zodat de alumium kleur van het bord zichtbaar een mooi effect geeft.

We leveren Dibond® in de afmetingen 120x80cm, 150x100cm, 180x120cm en de Ronde variant op 80cm, 100cm en 120cm.

Dibond® Wit

We printen rechtstreeks op het bord, alles wordt full-color geprint (wit is dus wit).

We leveren Dibond® in de afmetingen 120x80cm, 150x100cm, 180x120cm en de Ronde variant op 80cm, 100cm en 120cm.

Hiernaast een voorbeeld op Dibond Aluminium en Wit, bij Dibond Aluminium wordt wit niet geprint, hierdoor komt de aluminium kleur erdoor.

VOORBEELD IN DIBOND ALUMINIUM

VOORBEELD IN DIBOND WIT (FULL-COLOR)

Textielposters

Onze textielposters  zijn kreukvrij omdat ze van Polyester zijn gemaakt, ze worden geleverd met beukenhouten stokken voor boven en onder (roede tunnel) en met lederen touwtjes voor het ophangen.

We leveren textielposters in de afmeting 90x60cm.

Wandkleed

Onze wandkleden zijn van 100% katoen (Mezodoek) e worden geleverd met bijpassende roede en wandhaken.

We leveren de wandkleden in de afmetingen 90x135cm of 180x120cm (staand of liggend).

Canvas

De populariteit van foto’s op canvas laat zich eenvoudig verklaren: het tovert een persoonlijke foto of afbeelding eenvoudig om tot een waar kunstwerk. Deze frames met canvasdoek zijn al jaren geliefd als wandpaneel in diverse interieurs.

Milieuvriendelijke canvasframe’s
De foto’s worden geprint op mat canvas van hoge kwaliteit. Het materiaal van 100% katoen geeft de foto een natuurlijke look. Daarnaast is de inkt reukloos en milieuvriendelijk.

We leveren de Canvas posters in de afmeting 150x100cm (staand of liggend). Het canvasdoek kan je makkelijk bevestigen met de tandhanger die gratis bij je bestelling wordt geleverd.

Behangcirkels

Gekkotex is een zelfklevend polyester met matte textiel uitstraling. Het materiaal is gemakkelijk te verwijderen, kreukvrij en herpositioneerbaar dankzij de acryl-lijmlaag. Daarnaast is gekkotex glad en het krult niet.
Je plakt dit materiaal snel en eenvoudig bubbelvrij op elke gladde ondergrond.

Gekkotex is bovendien waterbestendig en nagenoeg scheurvast, terwijl de speciale lijmlaag niet hard-hechtend is. Daardoor tast het onderliggende verflagen of behang niet aan.

Posterpapier

De posters worden gedrukt op 250 gr./m² houtvrije en zijdemat gestreken posterpapier.
Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, gebruiken we voor het printen van posters een papiersoort met een FSC-keurmerk.

Daarnaast zijn al onze posters mat gelamineerd als extra bescherming. Houd er rekening mee dat de posters niet waterdicht zijn door het lamineren, de zijkanten worden namelijk niet dichtgeseald.